Lezingen

Het lijkt het bestuur een leuk idee om deze winter enkele sociale activiteiten te (laten) organiseren. Omdat er binnen onze vereniging leden zijn welke (zeil)tochten naar verre, minder verre of bijzondere gebieden maken lijkt het ons aardig wanneer deze leden daar iets over willen vertellen. Graag wil ik aftrappen met een “lezing” over tochten met onze Noorman naar de zuidoost kust van Noorwegen, in de hoop andere leden warm te maken voor dit mooie zeilgebied, een bestemming welke ook in 4 weken te bezeilen is. Graag wil ik vertellen over de heenreis en aanloophavens, het varen en navigeren tussen de scheren aldaar en de mooie ligplaatsen in natuurhavens. Ook de terugreis via de Oostzee komt aan bod.
De lezing zal op een zondagmiddag in de Kajuit gehouden worden, een datum is nog niet geprikt.
Ik hoop dat er animo voor een dergelijke lezing is maar alvorens e.e.a. voor te bereiden wil ik vragen of leden die de lezing bij willen wonen dit bij mij aan willen geven ().

Met vriendelijke groet,

Erik Le Roux

Duiken

De Rede van Texel was het 'Schiphol van de Gouden Eeuw' . De VOC Vloot wachtte hier op goede wind. Dat ging niet altijd goed, met wel 300 scheepswrakken tot gevolg. Mede daardoor telt de WSV een aanzienlijk aantal fanatieke duikers.

Lees meer: Duiken

Jeugdzeilen

Sinds 2000 organiseert de Watersportvereniging Texel zeillessen. De opzet van de lessen is de Texelse jeugd kennis te laten maken met de watersport en het zeilen in het bijzonder. Wij willen met de zeillessen ook de belangstelling voor de watersport bij de jeugd bevorderen.

Er staat een mooi verslag online van Berber van der Duim, die zeilend de oversteek naar Texel maakte...
Lees het hele verhaal

Lees meer: Jeugdzeilen

Werkdagen

De Werkdag is een jaarlijks terugkerende evenement waarbij er door de leden onderhoud aan de haven met alle installaties en de andere eigendommen van de watersportvereniging verricht wordt. Deelname is vrijwillig, elk jaar kunnen we rekenen op gemiddeld ruim dertig leden.

Lees meer: Werkdagen

Zeekanovaren

Rondom Texel is het prachtig om te varen met de kajak. Droogvallen op de Bollen of Hengst, op een avond oversteken van de Vlielandboulevard naar Vlieland, een rondje Noorderhaaks varen onder rustige omstandigheden of juist wanneer de zee wat heftiger is, met je kajak surfen in de branding; zeehonden, vele vogelsoorten, bruinvissen tegenkomen, kortom, voor ieder wat wils. Voor het varen op zee zijn wel vaardigheden en kennis noodzakelijk om dat veilig te kunnen doen. Binnen de WSV Texel is een kleine groep enthousiastelingen die zich met het zeekanovaren bezig houdt.

Lees meer: Zeekanovaren

Kajuit

De Kajuit is het clubgebouw van de vereniging. We beschikken over een uitgebreide kantine, douches en opslag voor kajaks en ander materiaal. De kajuit wordt gebruikt voor vergaderingen, bijeenkomsten en de essentiele borrel na activiteiten.

Lees meer: Kajuit

Vissen

Texel kent veel vissers. Zo ook bij de WSV. 's Zomers worden er regelmatig viswedstrijden georganiseerd.

Lees meer: Vissen