Werkdagen

De Werkdag is een jaarlijks terugkerende evenement waarbij er door de leden onderhoud aan de haven met alle installaties en de andere eigendommen van de watersportvereniging verricht wordt. Deelname is vrijwillig, elk jaar kunnen we rekenen op gemiddeld ruim dertig leden.

Foto´s

04-haven-schoonmaken
G0032313 Custom
G0053303-2

De Werkdag vindt elk jaar in het begin van april op een zaterdag plaats, op deze dag wordt er door de leden divers onderhoud verricht zoals schilderwerkzaamheden aan de gebouwen, onderhoud aan de houten steigers en afmeerpalen en de installaties op en rond onze haven. Ook op de boten- en trailerstalling 't Landje wordt hard gewerkt om de zaak na het winterseizoen weer op orde te brengen.
Daarnaast is de Werkdag ook een sociaal evenement, het luidt het nieuwe vaarseizoen in en je spreekt je mede-watersporters weer, plannen voor mooie tochten worden besproken. Ook voor nieuwe leden is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vereniging en haar leden.
In het verleden zijn op de werkdagen complete havens verrezen; er waren ploegen die de palen plaatsten, timmerploegen die de steigers opbouwden en elektraploegen die de stroomvoorziening aanlegden. Door deze grote mate van zelfwerkzaamheid werd en wordt veel geld bespaard, een van de redenen waarom onze liggelden tot op de dag van vandaag laag gehouden kunnen worden.
Op de werkdag is iedereen welkom, jong, oud, met of zonder kluservaring. Wel is het prettig dat wanneer er speciale klussen zijn we een beroep kunnen doen leden met bepaalde vaardigheden zoals bijvoorbeeld houtbewerken of bekendheid met elektra installaties.

Wanneer: Ieder jaar, op een zaterdag in april, de exacte datum wordt bekend gemaakt op de najaarsvergadering, op deze website en op de facebook pagina van WSV Texel. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld.
Ben je op de Werkdag verhinderd maar wil je toch graag iets doen, in overleg kunnen bepaalde werkzaamheden op een ander tijdstip uitgevoerd worden zoals afronden van schilderwerk of assisteren bij tussentijdse werkzaamheden of storingen. Contact: Erik Le Roux

Er zijn geen kosten aan deelname verbonden, koffie en lunch worden verzorgd.
Wanneer u komt, dan het verzoek uw eigen gereedschap mee te nemen, zoals b.v. een ladder,(accu) boormachine, haakse slijper, ring- steeksleutels enz.
Voor vragen over de Werkdag kunt u terecht Erik Le Roux