Duiken

De Rede van Texel was het 'Schiphol van de Gouden Eeuw' . De VOC Vloot wachtte hier op goede wind. Dat ging niet altijd goed, met wel 300 scheepswrakken tot gevolg. Mede daardoor telt de WSV een aanzienlijk aantal fanatieke duikers.

G0032264

De duikclub is een aparte club binnen de WSV. Geregeld wordt gedoken op wrakken in de Waddenzee en Noordzee. Er is ook een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten zoals meewerken aan de veiligheid tijdens de Sinterklaas intocht: mocht er onverhoopt iemand, een onhandige Zwarte Piet vanaf de boot, of een kind van de kade, in het water vallen, dan zijn zij er gelijk bij. Een ander voorbeeld is het geven van introductiecursussen voor OSG leerlingen en voor de zwemclub.
Er kunnen maximaal 8 duikers op hun boot mee. Binnen de club vindt geen opleiding plaats.
Voor meer informatie zie www.duikclubtexel.nl .

Op dit moment zijn geen agendapunten bekend.

Kijk voor meer informatie op www.duikclubtexel.nl .