Landje

Aan Stoompoort 4 ligt het Landje waar leden hun boot kunnen stallen en afspuiten op de afspuitplaats. Ook is er een loods waar onderhoud aan kleinere schepen gedaan kan worden.

Foto´s

DSC_1941

Stalling/ Afspuiten: Stoompoort 4, Oudeschild

Reglement voor gebruikers van het Landje

1. Het bestuur van de Watersportvereniging kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden voor schade aan boten of trailers, door wie of waardoor deze schade dan ook veroorzaakt mag zijn. De eigenaar van de boot of trailer dient een schade met de veroorzaker of eigen verzekering te regelen.
  2. Het gebruik van dit landje geeft de gebruiker geen recht op een vaste staplaats. Elk jaar moet er in principe opnieuw gekeken worden hoeveel aanvragen er zijn en hoe die verdeeld worden.
  3. Elke trailer krijgt een bordje waarop bootsnaam, eigenaar, tel. nr. staan. De Vereniging zorgt voor uniforme bordjes. Hierop wordt statiegeld geheven, wat de gebruiker terugkrijgt als hij geen gebruik meer wil maken van de stalling.
  4. Wie gebruik maakt van de afspuitplaats (zowel eigenaren die hun boot stallen op het veldje, als eigenaren die hun boot na het afspuiten ergens anders stallen) dient men dit zo snel mogelijk af te handelen, en daarna de boot meteen weg te rijden. De afspuitplaats dient bij vertrek schoongespoten achtergelaten te worden.
  5. Wie z'n boot of trailer wil stallen dient dit altijd van te voren te overleggen met de beheerders. Die gaan na of er genoeg ruimte is en waar de boot komt te staan. Geen melding betekent in ieder geval de laagste prioriteit en kan betekenen dat voor de boot geen plek is.
  6. Voor onderhoud aan de boot gelden de volgende regels:
    • Bij kaalhalen van de romp of schrapen van lakwerk: het afval opvangen door er een zeil onder te leggen
    • Geen laswerk of gebruik van een slijptol op het landje, in verband met doorstuiven van het slijpsel, hetgeen roestvlekken en lakschade kan veroorzaken
    • Iedere gebruiker voert het eigen afval af. Bij vertrek laat de gebruiker de plek waar de boot stond schoon en opgeruimd achter
  7. De stroomaansluitingen zijn uitdrukkelijk bedoeld voor kleinverbruik, zoals accu even bijladen, elektrisch gereedschap. Langdurig gebruik met hoog stroomverbruik, zoals het gebruik van elektrische kachels, is niet toegestaan.
  8. De schuur kan, voor boten die erin kunnen, gebruikt worden voor onderhoud. Dit dient met de beheerders overlegd te worden. Tevens kan de schuur beperkt gebruikt worden voor kleine, tijdelijke opslag. (Nooit langer dan één winterseizoen) Dit dient steeds te gebeuren in overleg en na toestemming van de beheerders
  9. Als de boot weer te water gaat hoeft dit niet gemeld te worden. Wel dient de trailer weer op dezelfde plek teruggezet te worden, zo dicht mogelijk bij de trailer ernaast.
  10. Trailers zonder bekende eigenaar worden op last van het bestuur verwijderd.
  11. Trailers die door de eigenaren niet gebruikt worden (boot verkocht, boot aan de Overkant) dienen zo snel mogelijk nadat de boot ervan 'weg' is, van het landje gehaald worden. De maximale tijd dat de trailer er leeg kan staan is, bij voldoende ruimte, twee jaar.
  12. Dit reglement kan bij verandering van situatie of nieuwe inzichten jaarlijks aangepast worden. De wijzigingen worden bekend gemaakt via de Watertesselaar en/of mail.

Beheerders:
Ton Dorst, Trompstraat 33, Oudeschild, 312711, 06-12033030