Vissen

Texel kent veel vissers. Zo ook bij de WSV. 's Zomers worden er regelmatig viswedstrijden georganiseerd.

DSC_1909
DSC_1914

Een aanzienlijk deel van de "vloot" die een ligplaats heeft in de verenigingshaven van de Watersportvereniging bestaat uit visboten en –bootjes, waarmee enthousiaste bootvissers de Waddenzee en zelfs de Noordzee opgaan om te proberen een visje te verschalken.
Hoewel het bootvissen een puur individualistische tak van watersport lijkt te zijn, weet een groep vissers elkaar ieder seizoen weer te vinden om met elkaar in een serie bootviswedstrijden te wedijveren wie de meest vissen aan de haak weet te slaan. De organisatoren van deze wedstrijden streven ernaar om gedurende het vaarseizoen minimaal vier viswedstrijden te houden. De uitslag van iedere wedstrijd wordt direct erna bekend gemaakt in het clubhuis "De Kajuit". Aan het einde van het seizoen wordt dan bepaald wie tijdens al deze wedstrijden de meeste vissen - waarbij ook de totale lengte van alle gevangen van belang is - gevangen heeft. Die visser die de meeste vissen heeft gevangen mag zich voor dat jaar de winnaar van een wisselbeker, de "Jan Snel Bokaal" noemen.
Voor inlichtingen en/of deelname: Map van der Zwaag tel. 313551 of 0623680101

Op dit moment zijn nog geen data bekend.

Aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden.